...

Het is iedere keer hetzelfde liedje. Vlak voor je vakantie werk je je helemaal uit de naad omdat je nog van alles wilt afmaken voordat je vertrekt. Of eenmaal op vakantie ben je nog steeds met je werk bezig, omdat collega’s of klanten bellen met vragen. Bekijk hieronder onze vakantie-tips om je kantoor met een gerust hart achter te kunnen laten.

Tip 1:
Draag je werk op tijd over!

Begin een week van te voren met het inventariseren van werkzaamheden waarbij je een onderscheid maakt tussen wat urgent is en wat tot na je vakantie kan wachten.  Daarbij is het belangrijk om niet op het laatste moment deze werkzaamheden, of de status van projecten, te bespreken met collega’s of belanghebbenden. Van die last-minute acties, waarbij jij hollend over Schiphol of ‘en Route du Soleil’ nog zaken probeert te regelen, worden over het algemeen niet bijzonder gewaardeerd. En mocht het voor je collega’s écht meer werk zijn om jouw afwezigheid op te vangen, laat dan je waardering blijken door een keer wat lekkers te trakteren of een klein souvenir mee te nemen van je vakantieadres.

Tip 2:
Maak duidelijk dat je ‘Out of Office’ bent

Vertel je collega’s dat je met vakantie bent, en dus niet bereikbaar. Maar vertel het ook je klanten en opdrachtgevers.

Stel je e-mail in: maak voor je e-mail een out-of-office reply met de mededeling dat je voor een paar weken niet bereikbaar bent en wanneer je weer terug bent. Indien noodzakelijk kun je ook een naam en e-mail adres doorgeven bij wie mailers dan wel terecht kunnen.

Stel je smartphone in: Spreek een voicemail meldtekst in waarbij je vertelt dat je afwezig bent, wanneer je terug bent en bij wie ze eventueel terecht kunnen. Ideaal zou zijn dat je telefoon doorgeschakeld staat naar degene die je zaken behartigt in jouw afwezigheid. Een beller wil namelijk snel geholpen worden en liever geen voicemail horen.

Wijzig je Whatsapp-status: Gebruik je Whatsapp voor je communicatie met collega’s en/of relaties? Dan kun je ook daar je status aanpassen naar Afwezig/vakantie tot …

Tip 3:
Relax!

Al die openstaande punten die écht niet kunnen wachten … gaan ook met vakantie. Relax, laat het allemaal los en over een paar weken pak je het weer op. Geniet van je vakantie, van je omgeving en je geliefden. Werken kan altijd nog!

Wil je meer informatie over bovenstaande tips? 
Bel ons op 010-7670477.

 

 

 

WhatsApp chat
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.