...

Thuiswerken wordt steeds gebruikelijker en de moderne technologie heeft daar gelukkig ook alle mogelijkheden voor. Maar nu we allemaal gebruik willen maken van het internet vanwege thuiswerk -en scholing, het online gamen en het streamen van media zal de wifi hier en daar toch wat gaan horten en stoten.

Hieronder geven wij 5 tips om beter thuis te kunnen werken

Tip 1:
Investeer in een slimme wifi router en reserveer bandbreedte

Met slimme wifi routers kun je tegenwoordig het internetverkeer beter inregelen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om internet bandbreedte te reserveren zodat je niet krap komt te zitten bij het thuiswerken (omdat de ander stiekem aan het netflixen is). Misschien heeft u al zo’n router. Op deze website staat een interessant artikel over hoe u deze kunt inregelen.

Tip 2:
Zet je voicemail uit

Als het kantoornummer is doorgeschakeld naar meerdere mobieltjes, dan is het van belang dat de voicemail op ‘uit’ staat. Anders ‘denkt’ de telefooncentrale van kantoor dat de telefoon is aangenomen en draait dan de voicemail af. Met de voicemail ‘uit’ gaat de telefoon gewoon over en schakelt dan door naar de eerst beschikbare medewerker.

Tip 3:
Gebruik een up-to-date Virusscanner.

Dit lijkt een no-brainer maar thuiswerken betekent ook dat je met andere apparatuur buiten de hermetisch beschermde kantooromgeving werkt. Zorg daarom voor een bijgewerkte virusscanner op je werkstation. Investeren in een betaalde virusscanner is daarbij echt geen overbodige luxe. Wij hebben goeie ervaringen met deze virusscanners:

Tip 4:
Spreid je werktijd en houd rekening met piekuren.

Thuiswerken betekent ook goed plannen en flexibel zijn. De 9 tot 5 werkdag is als thuiswerker niet het meest productief, want als we allemaal tegelijk online zijn mis je de helft van een gesprek omdat de videoconference hapert of krijgen je zenuwen het zwaar te verduren met die trage cloudverbinding. Overleg met je team en/of opdrachtgevers wanneer iedereen online is en probeer daarbij de piekuren te vermijden. Verstuur die loodzware presentatie om 11 uur ’s avonds, of plan die videoconference vroeg in de avond rond etenstijd. Je zult merken dat het dan een stuk vlotter gaat.

Tip 5:
Houd rekening met elkaar

Je bent vermoedelijk niet de enige in je huishouden die het internet nodig heeft. Spreek met je huisgenoten af wanneer er gewerkt en wanneer het internet recreatief gebruikt wordt. Ook hier is het zaak om goed te plannen maar ook om flexibel te zijn. Besef en accepteer dat zaken anders liggen in deze dagen. Later we vooral veilig blijven en zorgen voor elkaar.

Wil je meer informatie over bovenstaande tips? 
Bel ons op 010-7670477.

WhatsApp chat
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.